tiistai 17. tammikuuta 2012

Kinkuille kyytiä!

Ota kirves käteen!
Voimaa iskuun!
Ensin leukaan, sitten otsaan.
Aurinko... Maa...

Keskiviikkona 4.1.2012 noin viittä yli kolme iltapäivällä seuraan, kun joukko oudon reippaita ihmisiä liikehtii johtajan käskyjen mukaan. He eivät ole hakkaamassa puita eivätkä tappelemassa. Tämä ei ole minkäänlainen heimorituaali, jossa pyydetään siunausta luontojumalilta. Kyseessä on ahkerien ja innokkaiden kisakalliolaisten vetämä jumppa. Eikä ole mikään mummojumppa, kuten ennen liikuntatunnin alkua hyvin ennakkoluuloisesti ajattelin...

Lohjan lukion ja Kisakallion yhteistyön tuloksena järjestettiin kinkunsulatusjumppa Tennarihallissa. Afrikkalaishenkinen jumppa oli flunssaiselle katsojallekin niin mukaansatempaava, että wanna be -toimittajan muistiinpanovihosta ei löydy kuin muutama rivi suttuisella käsialalla kirjoitettua tekstiä ja joitakin nimiä:
  • hyvin afrikkalaishenkinen tanssi rumpusäestyksineen ja viidakkoveitsen heiluttamista muistuttavine liikkeineen
  • 19 kesti loppuun asti    21? aluksi
  • African Vibes
Ulkopuolisen silmin katsottuna kutsuisin tätä jumppaa tanssiksi, sillä afrikkalainen "biitti" todella vaati jäseniä liikkumaan. Musiikki oli African Vibes -nimiseltä albumilta. Voisinkin ostaa tuon levyn, niin pääsen tanssimaan afrikkalaisiin rytmeihin - heti, kun vain flunssani suvaitsee kaikota kokonaan.

Vaikka tulin liikuntatapahtumaan ensisijaisesti vapaaehtoisena lapsenvahdiksi ja samalla tapaamaan tuttuja, päädyin kirjoittamaan muistiinpanoja ja ottamaan kuvia hienosta ja hyvin suunnitellusta interaktiivisesta esityksestä. Liikkeet olivat hauskoja, helposti opittavia ja fyysisesti sopivan rankkoja. Todisteena siitä voin kertoa, että useimmat liikkujista jaksoivat antaa kaikkensa loppuun asti. Luulenpa että ne kaksi, jotka karkasivat kesken jumpan, vain pelästyivät kameraani. :)

Kamerasta puheen ollen, olkaa hyvä ja nauttikaa kuvamateriaalista!


Juonnosta vastasi Anna-Stina Hievanen.

Hyppy! Kisakalliolaiset Samuel Kaila, Anna-Stina Hievanen ja Matias Salminen näyttävät mallia.

"Mielelläni tuen tällaista hyväntekeväisyystempausta omalla nimellä ja kasvoilla ", totesi Lohjan lukiosta eläkkeelle jäänyt opettaja Anna Raikas.
Pyykkilautavatsa odottaa lukion ja Kisakallion terveydenhoitajaa Satu Sjöblomia (toinen oikealta).

Jalat kuuluvat Hievaselle. Kisakalliolaiset vasemmalta oikealle: Mira Siiriä, Natalia Bartholdi, Hanna Hirvonen, Seán O'Leary.

Kisakalliolaiset (keltaisissa shortseissa) O'Leary etualalla ja Matti Silvennoinen jumppaajien keskellä.
Kinkkuja sulattamassa ovat vasemmalta lukien Siiri Rask, Sanna Benamar (liila-oranssi paita) ja Anna Raikas.

Jotkut vain osaavat vetää tunteella. LYLLerö Rask demonstroimassa.
LYLLerö = Lohjan Yhteislyseon lukiolainen

1 kommentti: